Ancestry   GHO Data Formulier
Dit eenvoudige formuliertje voorziet een aantal tekstvelden die tijdens opzoekingen kunnen worden ingevuld. Het basisidee was een formulier op te stellen waarin de doorsnee gegevens van een huwelijksakte kunnen worden opgenomen. De achterkant is blank en kan dus worden gebruikt voor verdere aanvullende notities, zoals gewettigde kinderen, vorige huwelijken, enz.
Click to download PDF document
Ancestry   Parochieregisters Begrafenissen
Deze handleiding bevat enkele praktische voorbeelden die je kunnen helpen bij het raadplegen van de tafels met begrafenisgegevens uit de parochieregisters (1600-1800) van West-Vlaamse gemeenten.
Click to download PDF document
Ancestry   Datums in Parochieregisters
Alle begin is moeilijk. Bij een eerste kennismaking met de tafels of klappers die een index bevatten van registers kan men wel eens raar opkijken van de manier waarop bepaalde datums werden geschreven. In sommige gevallen heeft men soms de neiging om ze, zonder het te weten, verkeerd te interpreteren. Alhoewel deze kleine handleiding bedoeld is voor de beginnende genealoog zullen doorwinterde veteranen hier en daar waarschijnlijk ook iets bijleren.
Click to download PDF document
Ancestry   Digitale Akten in het Rijksarchief
Het eerste contact met het digitale Rijksarchief in België kan in het begin nogal verwarrend zijn.   Deze simpele handleiding zou de nieuwe gebruiker die voor de eerste keer op zoek gaat naar digitale akten, van bijvoorbeeld parochieregisters, moeten kunnen helpen.
Click to download PDF document
Ancestry   Woordenlijst
Deze woordenlijst bevat de vertaling van de meest gebruikte genealogische termen in vier talen, Nederlands, Frans, Engels en Duits. Bij de Nederlandse, Franse en Engelse vertaling wordt er indien mogelijk ook een woordverklaring gegeven.
Click to download PDF document


Steeds beschikbaar voor uw op of aanmerkingen. Constructieve kritiek is altijd welkom.

Meer informatie over mijn genealogische activiteiten evenals mijn mailadres vind je op startpagina van dit archief.