Saját családom

You are currently viewing a report of Saját családom containing 7370 individuals and 2065 families. Click here for help on accessing this website.
If you are using Internet Explorer and have GenoPro installed on your computer, you may click on this link to view the genealogy tree within your browser. View Saját családom in your browser . You may also click on this link to download a GenoPro format Gedcom file.
ÚJ: Az evangélikus anyakönyvekből és Lendvai könyvéből megújítottam és pontosítottam sok Asbóth adatot.
Sok új adatot kaptam a Pavlik családról Fisher Alajos Myheritage közzétételéből.
Bevittem a legkisebb Körtvélyessy fiut, Antalt. Vajon ő most a kis-Tóni, vagy maradt nagy-Tóni (hiszen Körtvélyesi Miklósnak is van kis-Tóni bácsi ágán nemrég született Antal fia :) )
Elkezdtem Körtvélyessyné Ecsődi Éva családfájának kutatását. Kezdeti lépések után megtaláltam és bevittem a Myheritage honlapról a teljes Thirring/Thiering családfát :)
Nagyné Szlovák Teréz feltárta ősanyánk Kambicher Katalin új házasságát Holczer Pállal és szintén korai halálát. Ez magyarázza, hogy a Schödl krónikában lévő korai adatok miért olyan bizonytalanok: senki se tudta továbbadni, hogy ki és hogyan jött Magyarországra.
A MACSE-ben sok Vas megyei Asbóth jelent meg. A gyászjeelntéseiket is újra elővettem: lett éhány kapcsolódó családfa, de mi ez az Asbóth dzsungelben...
A Facebookról sok Virághalmi-t felvettem, lehet, hogy pontatlanul a családi kapcsolatokat
Beírtam Oszinak a Daraghyakra vonatkozó számos adatát.
Találtam az aktualizált MACSE adatbázisban néhány új adatot, ezenkívül mindenhol bevittem a megfelelő linkeket, úgyhogy már az eredeti anyakönyvi bejegyzés is látszik mindenhol.
Kisfalvi Edit új adatait beépítettem a Nagy családnak ebbe a szombathelyre költözött ágába
Rákerestem Schödl feleségekre a mormonoknál és a gyászjelentésekben és néhány adatot még találtam, no meg hibákat javítottam
Oszi adataival teljessé tettem a Pavlik családot
Megtaláltam a MACSE házassági adatbázisban Nagy Ferenc első házasságát és Ferenc fiáét is. Ezenkívül igen sok Schödl, Nagy és Vajda adatot. Lehet, hogy sikerült a Vajda-Weisz családot visszafelé kiegészíteni: még további bizonyítékok is kellenének.
A Magyar Családtörténeti Adattárban MACSE sok-sok Putnoky adatot találtam. A kapcsolódások és a feleségek nevei lehetővé tették, hogy a mormonoktól sok születési adatot is hozzáírjak
Szabó Martin, Körtvélyessy Margit néni ükunokája feltette az Itt voltam-ra az Ujváry családfát sok-sok emberöltőig visszafele. Ezeket átvettem. Nincsenek benne évszámok, a mormonoknál semmit sem találtam meg belőle, de azért nagyon hasznos.
Drobni András gyűjtéséből kiderült, hogy a váci Guoth-ok több, mint 100 évig, 3 nemzedéken keresztül a Drobny családnevet használták. A Drobny név a család más ágainál is megjelent. Ennek eredetét, pontos okát (házasság, fiúsítás, ragadványnév) még nem sikerült feltárni.
Sok-sok Guoth-ot találtam a mormonoknál Guothfalváról, az eredeti anyakönyveket is végignézve, de ezek egymással való kapcsolata nincs kibogozva.
A gyászjelentések és a mormonok segítségével sok Zombory-t és Putnoky-t adtam a családfákhoz. Még többet jelentett, hogy megtaláltam Pavlik Oszkár hatalmas gyűjtését az Interneten a Putnoky családról és azt is részben bevittem.
Többek kérésére letiltottam az Internetes közzétételben azon személyek összes adatát, akik ma is élnek. Csak a kapcsolódások látszanak...
Sok új Peterdi adatot gyűjtöttem a mormonoktól (eddig még Peterdit ott nem néztem). Sajnos nagyon sok Illés volt Bicskén 1700-1800 között, ezeket mind bevittem, mert nem tudni, melyik volt ős és melyik nem.
Felvittem Asbóth Szabolcs adatait a MyHeritage honlapról (a részletesebbet). Nem találtam csatlakozást, és a Familysearch-on sem találtam meg az itt megadott ősöket sajnos.
Sok új adat az oroszlányi Körtvélyessyekhez, hála a családtagoknak. Köszönöm!
Kiegészítettem a Pavlik családot a Daraghy családdal a gyászjelentések alapján
Megvettem Szluha Márton CD-jét és abban sok Guoth és Asbóth adatot. Ezek segítségével az elszórt családfáimból néhányat össze tudtam kapcsolni és sok új adatot beírni. Az Asbóthok eredete még mindig bizonytalan, ahány családfa, annyiféle. A háromféle Guoth-nak megfelelően (Szluha CD) a saját adataimat is háromfelé vettem: a rokonokat, a Vas megyeieket és harmadikként nem a Liptói ágat, hanem a nálam lévő maradékot
Sok új Pavlik adatot találtam a házassági adatbázisban. .
Kaptam igen sok Guoth adatot Gyimesi Imrétől és ezzel egy meglévő családfámat az ősök felé ki tudtam egészíteni. Sajnos kapcsolatot még így sem találtam még a saját Guoth családfámmal.
Beraktam a Virághalmyakhoz néhány őst, de jó lenne, ha segítséget kapnék itt, mert megakadtam.
Sok új adatot adtam a feleségem Nagy családjához. Sikerült a Bogyoszló-i ősöket is kiterjeszteni, és Aladár gyermekeinek a születési időpontjait azonosítani.
A Magyar Családkutató Egyesület (Hunyadi László elnök) járt Ausztriában Asbóth János (1845-1911) ükunokájánál, Ágnes asszonynál. Ott találtak egy Asbóth családfát és annak adatait beépítettem. A régmúlt ott is ellentmondásos, de azt hiszem, az általam lerajzolt családfa a helyes.
Nagyné Szlovák Teréz kutatásai nyomán egy csomó Schödl rokont lehetett megtalálni és összekapcsolni.
A Magyar Nemzetségi Zsebkönyvben talált Asbóth családfával sikerült sok új Asbóthot találnom és összekapcsolnom a saját családomat (ez a soproni ág, mint kiderült, de a pontos csatlakozás egyáltalán nem biztos) a másik három ággal, ahol a híres Asbóthok vannak (bár nálunk is van, dédapám a vegyészprofesszor). 
Közzétettek a mormonok egy kereshető adatbázist. Ebben találtam további adatokat az Asbóth-okról, Peterdyekről.
Unokám, Pavlik Emese iskolai családfakészítéséhez kiegészítettem a Pavlik és a Zombory családfával. Utóbbiak nászom, Pavlik Oszkár gyűjtése.
Új rokonokat találtam K. Vilmos leszármazottai között: az elhunyt békéscsabai K. István leányát, Nikolettet és Ferenc fiát, Tamást. Szilviát ide még nem tudom elhelyezni.
Megtörtént a nagy Nagy találkozó nálunk. A résztvevők adatait frissítettem.
Asbóth adatok Jakabffy István honlapjáról és a családfalu honlapról (Asbóth Gábor). Jenőék adatainak pontosítása. Asbóth adatok Tar Ferenc könyvéből. A Kitzinger leszármazottak feleségem családfájában (Nagy)

Nagyrészben saját gyűjtésem, kivéve a Peterdy kapcsolat. Ez Sávoly Tamás, profi levéltáros gyűjtése.
Az egyes családfák között a megfelelő személyen keresztül link vezet azok számára, akiknek van GenoPro program a gépükön és meg tudják jeleníteni az egyes családfákat: Asbóth, Peterdy, Hefti, Körtvélyessy, Pavlik, Schödl, Guoth-Szabó-Balassa-Újváry, Nagy, Virághalmy. Az elmúlt hónapokban elkezdtem beépíteni az IWIW, Skype, Netlog és egyéb helyen is megjelenő személyeknél az oda mutató azonosítókat.
Ha bárkinek további javaslata-kiegészítése van, nagy örömmel veszem.
k.gyula chello.hu


Most Popular Family Names

Asbóth  (2177), Guóth  (489), Putnoky  (243), Peterdi  (182), Schödl  (181), Guoth  (157), Thiering  (151), Zombory  (148), Körtvélyessy  (109), Zombori  (102), Nagy  (86), Thirring  (71), Hefti  (53), Peterdy  (52), Daraghy  (52), Szabó  (46), Hangel  (46), Asboth  (46), Virághalmi  (42), Pavlik  (41)

Most Popular Places

Budapest  (786), Sopron  (174), Budapest Óbuda  (131), Nagykőrös  (116), Alsószeleste  (103), Szany Sopron vm  (92), Szombathely  (91), Cece  (82), Kocs Komárom vm  (82), Szokolts Liptó vm  (81), Tata  (81), Nagypalugy Liptó vm  (74), Várpalota  (73), Budapest Óbudai templom  (71), Bicske  (67), Székesfehérvár  (67), Guothfalu Liptó vm  (66), Sárvár  (65), Kecskemét  (64), Kemenesmagasi  (61)
 View complete A-Z surname index  Overview Map of all geocoded places


This genealogy report was generated by GenoPro® version 3.1.0.1 on 2021.4.6 using skin template Narrative Report version 2014.04.10 from folder Uj-bor.

Create Your Family Tree in Minutes!This page is within a frameset. View the entire genealogy report of , or surname index or report summary.
Genealogy Hosting.Copyright © 2011 GenoPro Inc. All rights reserved.