Contact the creator of this genealogy report 

Felsőbüki Nagy család

You are currently viewing a report of Felsőbüki Nagy család containing 554 individuals and 135 families. Click here for help on accessing this website.
If you are using Internet Explorer and have GenoPro installed on your computer, you may click on this link to view the genealogy tree within your browser. View Felsőbüki Nagy család in your browser . You may also click on this link to download a GenoPro format Gedcom file.
Átrendeztem a családfákat négy lapra. Az elsőn a Benedektől való leszármazást egyértelműen mutató tagok kerültek. A másodikban több kisebb-nagyobb családfa van, melyekben több anyakönyvi bizonyíték van a Felsőbüki származásra. Itt vannak a Károlyok, Lajosok. A harmadikba azok a családfák kerültek, melyeknél ma élő, önmagukat Felsőbüki leszármazottnak tekintő személyek megkeresésére szedtem össze, de az adatok nem igazolták, hogy Felsőbüki leszármazottak lennének (ide tartozik a feleségem családja is, de persze ők nincsenek itt...). Végül a negyedik lapon néhány, a kutatás közben kapott kapcsolat szerepel, ahol a helyek és a nemesi megjelölés gyanússá teszi, hogy van valami közük a Felsőbüki Nagyokhoz.
Marót János,Szecskay Vilma dédunokája tisztázott néhány kérdést Nagy István gyerekeiről, és még további adatokat is szolgált..
- A MACSE adatbázisban rendszeres lekérdezem a feleségek neveit és így sikerült néhány új adatot nyernem.
- Átrendeztem a még nem csatolható családfa részleteket időhelyesen és az egész bal oldalára, hiszen itt sitkei születések vannak (no meg a Veszprémbe és Jánosházára átkerült felsőbüki Nagyok). Ide illik a Németországba került Nagy Ernő, hiszen ő is FEelsőpatyot emlegeti, no meg az ausztráliai vegyész von Felsobuki Nagy bár arról semmit sem tudok, hogy ő melyik ághoz csatlakozik.
Néhány házassági adatot is találtam a GYEL-ben, beírtam minden helyet a házasságokhoz, amit tudtam.
- A Győri Egyházmegyei Levéltárból sok adatot gyűjtöttem, pl. Sajtoskálról. Új keresésekkel a mormonoktól is jött sok adat.
- Az ausztráliai vegyész, Ellak sok új adatot adott, de Imre nevü édesapját még mindig nem tudom sehova kapcsolna. Sok Felsőbüki emigrált 45 táján, de nem mindig látom a nyomaikat.
- Gyimesi Imre átnézte a veszprémi anyakönyveket és adott néhány felsőbüki adatot. A Károlyok még mindig nincsenek kapcsolva a nagy családfához, de más, a tényeknek jobban megfelelő elrendezést találtam.
- Megvettem a Szluha Márton CD-t és teljesen rendbeszedtem az abban töredezetten látszó Felsőbüki adatokat. Volt benne elírás és szakmai hiba is, de igen sok adattal kiegészíthettem a sajátjaimat.
- A gyászjelentés adatbázisban az összes Nagy-ot átnézve!! (és a más nevű feleségekre és a férjekre is rákeresve) igen sok új adatot találtam a felsőbükiekről, ezeket is beépítettem. Lett még egy Károly családom, amit nem tudok kapcsolni.
- Gyimesi Imre igen sok adattal segített. A mormonok által az Internetre felrakott anyakönyvi adatokban megtaláltam rengeteg születési adatot. - továbbá a Levéltár internetes keresőjében sok eredeti dokumentumot. Ezeket beépítettem. Átrendeztem az egész anyagot úgy, hogy a külön, nem kapcsolódó családfákat oda tettem, ahol várható a kapcsolódás, tehát a Veszprém megyeieket a Mihály ágához jobbra. Sikerült ezeket egész jól egymáshoz kapcsolni, tehát elég hosszú - kisebb - családfák alakultak ki.
- Az adatok az Internetes közvetlen Felsőbüki Nagy keresőkérdésből, a Soproni Levéltárból, a család tagjaitól kapott adatokból és a fent felsorolt mormon adatokból származnak.
Minden visszajelzést szívesen veszek (k.gyula chello.hu)

Most Popular Family Names

Nagy  (385), Fuchs  (4), Veitgang  (3), Végh  (3), Somogyi  (3), Simon  (3), Késmárky  (3), Peer  (2), Németh  (2), Martonfalvay  (2), Magyar  (2), Bezerédj  (2), Balogh  (2), Vurst  (1), Vogel  (1), Veidgang  (1), Varga  (1), Vágner  (1), Tompa  (1), Tolvéth  (1)

Most Popular Places

Sajtoskál Sopron vm  (63), Sitke  (54), Veszprém  (44), Sopron  (32), Budapest  (28), Fertőszentmiklós  (25), Röjtök  (23), Berény  (22), Simaháza  (19), Egyházashetye  (16), Felsőbük  (16), Salfa  (14), Pápa  (13), Hercegfalva  (11), Téthszentkút, Győr vm  (11), Jánosháza Vas vm  (11), Felsőpaty  (11), Bakonyszombathely, Veszprém vm  (10), Alsóbük  (10), Söpte  (10)
 View complete A-Z surname index  Overview Map of all geocoded places


This genealogy report was generated by GenoPro® version 3.0.0.8 on 2020.9.25 using skin template Narrative Report version 2014.04.10 from folder Uj-bor.

Create Your Family Tree in Minutes!This page is within a frameset. View the entire genealogy report of , or surname index or report summary.
Genealogy Hosting.Copyright © 2011 GenoPro Inc. All rights reserved.