Contact the creator of this genealogy report 

A Körtvélyessy/sy/si családok tagjai

You are currently viewing a report of A Körtvélyessy/sy/si családok tagjai containing 5541 individuals and 1507 families. Click here for help on accessing this website.
If you are using Internet Explorer and have GenoPro installed on your computer, you may click on this link to view the genealogy tree within your browser. View A Körtvélyessy/sy/si családok tagjai in your browser . You may also click on this link to download a GenoPro format Gedcom file.
ÚJ: Körtvélyesi Klára Kaplonyból rengeteg adatot adott meg a K. Berta le és felmenő rokonairól. Ezzel igen nagy valószínűséggel sikerült Berta és a nyírségi, szintén Kaplony-Bőrvelyből származó és görög katolikus Körtvélyessy-ek igen terebélyes családfáját összekapcsolnom :) Sok Linzenbold van benne, hála Lundemo-nak, aki igen sok kapcsolatot adott meg az ő részéről.
Walt from the  US added new items to the Gyula K family (AkosHarskutFotBeatyTolcsva
Körtvélyesi Andor (Ada) megadott jó pár házasságot. Még mindig nem tudom a most Adán élőket kapcsolni a nagy adai családfámhoz
Járt nálam Lundemo Tamás és Murányi Zoltán. Sok adatot kaptam a kaplonyi Körtvélyesiekről, de nagyon remélem, hogy itt hamarosan ugrásszerű javulás lesz és a sok, független erdélyi és nyírségi családfát össze tudom kapcsolni. K. Klára Kaplonyból megígérte, hogy a rengeteg adatát megosztja velem... :)
Körtvélyesi Anita sok új adatot adott meg a Halászi családról
Kapcsolatot találtam egy bárándi Körtvélyesi édesanyával rendelkező személlyel és ezen felbuzdulva néhány izgalmas adatot találtam a JózsefBárándKrakkó családfához
Linzenbold Tamás (Dánia) igen hasznos adatokat adott a NagykárolyBerta családfához. A facebookról is beraktam jó pár erdélyi személyt.
Margit István Bácsföld kutatója igen értékes adatokkal segített a Kertvéllesy család kapcsolatainak felderítésében a Vajdaságban.
Előfizettem a Kalocsai anyakönyvekre. Sok adai és szabadkai anyakönyvvel rendbeszedtem e családfákat.
Jártam Halásziban és Korcz Antalnétól megkaptam a Körtvélyesiekről szóló gyűjtését egy füzetben. Rengeteg adat volt benne, ezeket felvittem és a saját - mormon, polgári anyakönyvi, Facebook adataimmal egyesítettem. Persze nagyon sok hézag maradt még így is, de jó sok Körtvélyesit sikerült gyűjtenem. Sokat segített, hogy a Győri Egyházmegye felrakta az Internetre a halászi anyakönyveket és némi pénzért azokat könnyen lehetett kutatni (sokkal gyorsabban letöltődnek, mint a mormon oldalak).
A mormonoktól átnéztem a Jászó-n (most Szlovákia) élt Körtvélyessyeket és felvittem őket.
Jártam Bakonszegen és a nagyon kedves Lelkészasszony jóvoltában átnézhettem az összes anyakönyvet. így Bakonszeg nagyon kibővült, de még mindig öt nagy családfa. Egyidejűleg voltam a Hajduszovát-i temetőben és kiderült, hogy Bálint 1816-ban született. így majdnem biztos, hogy Földesről származik, be is kötöttem ezt az ágat a földesi nagy családfába. Még az ottani lelkész megnézi nekem az anyakönyvben is, hátha van további bizonyíték.
A református mormon anyakönyvekből rengeteg adatot feltettem Sápra, Bakonszegre. Sikerült kapcsolatot is teremteni itt a mostan élő Körtvélyesiekkel.
A mormonok Interneten hozzáférhető eredeti anyakönyveiből néhány érdekes pontot ellenőriztem (elég lassú munka). Sikerült több, érdekes kapcsolatot előzetesen valószínűsítenem. Pl. a nyíregyházi család Kisvárdáról származik és lehet, hogy eredetileg Földes-ről. A Vásárhely-Szentes-i  Körtvélyessy-ek pedig a nagy Lásztóci-Karánsebesi családfához csatlakozhat. Meghosszabbítottam a maklári családfát Besenyőről származó őssel (ez még csak megjegyzésben van meg, mert a keresztnévvel van valami gond).
Összeszedtem a mormonokból az összes Vál-i Körtvélyesi-t a keresővel. Átnéztem az összes házassági és halotti anyakönyvi filmet, amit a mormonok feltettek (nem sok, csak 1900 körül). Kiderül, hogy igen sokféle névváltozat fut: Körtélesi, Körtélesy, Körtvélesi, Körtvélyesi. Ezek nem függetlenek, ugyanabban a családban is az irástudatlan családtagok nevét ahány anyakönyvezető, annyiféleképen írta le. Nem sikerült egyértelműen kapcsolni a Mihály-Vál-Erzsébet családfámat ezekehez.l
Közzétették a mormonok a kereshető adatbázisukat. Rengeteg új Körtvélyesi került be Egerben, Mezőtúron (nem is tudtam, hogy ott is éltek) és egyéb varázslatos helyein az országnak. Egy pár régi családfába is új információk kerültek.
Lehet már megnézni a családfát magán az Interneten is: a bal felső sarokban a zöld fára kell kattintani.
A bakonszegi-gáborjáni K. család egy teljesen új ágát fedeztem fel K. Imre és Vincéné által. Őket talán kapcsolni is tudtam az előző, Henrietta által megadott ággal.
Felvettem a Körtélyesi család tagjait is, mivel igen gyakran ezek ugyanabból a családból származnak. Sikerült a K. Ferenc (1870) által öszeállított családfából (amit ő Asgúthi-nak nevezett) a saját magát is tartalmazó családfa részletet bekapcsolnom a Földes-i hatalmas családfába. Úgylátszik mégsem rokonok az Asgúthiakkal, csak egy területen, Temes vármegyében laktak.
Találkoztam Asgúthi K. György feleségével és leányaival Kanadából, akik az Asgúthi családig visszamenőleg megadták a családfát. Ezzel lehetővé vált a két, magát Asgúthinak nevező eperjesi Körtvélyessy család, a Zsolt katolikus és Klára református családjának az összekapcsolása. Ide csatlakozik minden bizonnyal a ma elterjedt családfát készítő K. Ferenc (1870) családja is, hiszen ő említi, hogy apja, K. Lajos Asgúthi K. János bíró unokaöccse volt és távoli rokona volt Potyondi is.
Össze tudtam kapcsolni a Kertvéllesy család segítségével a Szikszó-i ősrégi családot a mai Kertvéllesy-ekkel, akikről egyetlen gyászjelentés maradt, de ez és az általuk átadott régi iratok igazolják a kapcsolatot és a szikszói eredetet.
Találtam néhány független családfát és néhány új személyt a Myheritage honlapon. Ezeket is bevittem, és újdonságként az eredeti honlapra mutató linket is elhelyeztem a családfa legfelső tagjánál, de csak ott (a feleségnél is, ha neki volt több adata, mert miatta került be a Körtvélyesi a Myheritage adatbázisába).
Feldolgoztam az IWIW-en, a Facebook-on, a Netlog-on, a Network-ön és a Myspace-en lévő Körtvélyessy/sieket és felvittem az adataikat. Gyakran az ismerősökön, a képeken, vagy a tanulmányokon keresztül tudtam az azonosságot a két személy között bizonyítoani (az IWIW-en vagy a Facebook-on lévő mondjuk Zsolt között).
Meglátogattam az Ada-i temetőt (Szerbia) és néhány új adatot szereztem.
Renátával kapcsolatot találva kiegészítettem a Bihar-i körtvélyesi családot.
Az Interneten megtaláltam a Lásztóci-karánsebesi (főként nagykörösi születésű) ág profi összeállítását a Kanadában élő Andrew Csuzditól. Innen átvettem az általam nem ismert adatokat (két generációval korábbra ment és sokkal szélesebb családfa. Átvettem a képek zömét is.
Amerikai Körtvélyesyek hozzáadása. Külön oldal a Dessewffy-eknek. Mihály családjában új gyermekek. K. Ibolya csatlakozása a nagykőrösiekhez. K.Anikó révén kiterjedt új Berettyóújfalus-i családfa alakult ki.

Az összegyűjtött adatokat több családfába tudtam rendezni. Ezekből hiányzik a Saját családom (külön közzétett családfa), mert amit a negyvenes években találtak csatlakozást az első szikszói családfához, arra nincs igazán igazoló dokumentum. Nincs ezekben a családfákban csatlakozás a K. Zsolt katolikus és K. Klára református családfája között, pedig mindkettő Asgúth-i és Eperjes környékén voltak birtokosok. Valószínű a csatlakozás néhány nagykörősi Körtvélyessy és a Kölcs-hosszúmezei családfa között, ezek közül egyet, a Bertalan-on keresztülit már be is csatlakoztattam. Ez a legnagyobb öröm, mikor sikerült két családfát öszekapcsolni..
2010 januárjában hozzáadtam néhány Mosonmagyaróvár-i Körtvélyesi-t is és beledolgoztam azt az Excel fájlt, amibe eddig a külön-külön személyenkénti információkat gyűjtöttem. Ezzel leginkább a címek és a telefonszámok gyarapodtak. Áprilisban elkezdtem az IWIW és a Skype linkeket is bevinni, hogy az ott szereplő sok Körtvélyessy/si is azonosítva legyen itt a honlapon.

Most Popular Family Names

Körtvélyesi  (2037), Körtvélyessy  (642), Körtvély  (76), Körtvélyesy  (75), Körtvélyes  (43), Körtélyesi  (39), Szabó  (30), Nagy  (30), Körtvéles  (25), Spatz  (20), Körtvélesi  (18), Tóth  (16), Körtvélesy  (16), Kovács  (14), Varga  (13), Kertvéllesy  (13), Asgúthi  (13), Rákóczi  (12), ÍKörtvélyesi  (12), Linzenbold  (10)

Most Popular Places

Bakonszeg  (297), Nagykőrös, Hungary  (177), Halászi  (175), Sáp  (170), Földes  (156), Ada  (142), Vál, Fehér vm  (124), Budapest  (107), Szabadka  (71), Vál  (68), Eger  (63), Eperjes  (62), Putnok Gömör vm  (59), Jászó Szlovákia  (53), Mád  (53), Debrecen  (48), Nagykőrös  (44), Kaplony  (44), Tiszakeszi Borsod vm  (40), Lásztóc, Zemplén vm  (37)
 View complete A-Z surname index  Overview Map of all geocoded places


This genealogy report was generated by GenoPro® version 3.0.0.8 on 2018.11.22 using skin template Narrative Report version 2014.04.10 from folder Uj-bor.

Create Your Family Tree in Minutes!This page is within a frameset. View the entire genealogy report of , or surname index or report summary.
Genealogy Hosting.Copyright © 2011 GenoPro Inc. All rights reserved.