Click to expand/collapse all notes Click to expand/collapse all other details Hide this popup frame

Picture poza_3

Taken on December 22nd, 1940 in Bucuresti and sourced from Orizont Aviatic Nr. 7 Mai 2008.
This picture was taken on December 22nd, 1940 in Bucuresti.1 
  • Picture Notes
      Revista Orizont Aviatic a publicat in anul 2008 o serie de articole sub titlul "Eroica promotie 41" . In partea a IV-a este publicata poza 3 impreuna cu explicatiile de mai jos:
      Duminica 22 decembrie 1940 - O parte dintre elevii adjutantii naviganti din Scoala de Ofiteri Aviatie Bucuresti – Cotroceni, (anul II), fotografiati impreuna cu comandantii lor, dupa solemnitatea depunerii juramantului de credinta si inainte de plecarea in vacanta de Craciun. (Colectia Dan Stoian)

      A se observa uniforma de gala a elevilor, compusa din cascheta, manta gri-bleu cu revere late, centura din piele cu diagonala, epoleti si petlite bleu, avand pe maneca stanga insemnul de zburator si cel de adjutant. Uniforma completa mai cuprindea haina cu revere si pantaloni gri-bleu, camasa gri-bleu cu cravata albastra, pantofi, iar in maini tineam carabinele folosite la instructie, trageri in poligon, iar acum, in monentul depunerii juramantului de credinta.

      Ofiterii purtau aceeasi uniforma de gala, avand gradele pe epoletii de la manta si spadine lungi in locul sabiilor ofiteresti.

      Iata numele ofiterilor prezenti in fotografie (de la stg. la dr.): Lt.av. Constantinescu Petre, Cpt. Patru Mircea, Cpt.av. Stamatin C-tin si Lt.av. Agheici Petre.

      Pe verso-ul fotografiei ce publicam, elevul adjutant major aviator de atunci, Dan Stoian, a solicitat autografele colegilor fotografiati. Parca o presimtire l-a indenat la acest gest, covarsitoarea majoritate a camarazilor de atunci aducand o contributie importanta la apararea granitelor PATRIEI in al doliea razboi mondial, de multe ori scrisa cu sange sau cu jertfa suprema…
      Colectia Dan Stoian.
      Am inclus aceasta fotografie aici deoarece, asa cum ati citit, Petrica a fost unul din ofiterii instructori ai acestei promotii.
  • Technical Data
      Dimensions: 956x505 pixels  (0.48 MegaPixels in total) Size: 160KB *96dpi 24 bpp, source file: G:\My Pictures 2\Aviatie\poza_3.jpg



This page is within a frameset. View the entire genealogy report of , or surname index or report summary.
Family History.



Copyright © 2011 GenoPro Inc. All rights reserved.